Är Kobe Bryant rätt i Jayson Tatum bedömning

Kobe Bryant kunde ha varit lite skojar förra veckan när han frågade varför Los Angeles Lakers inte utarbetade Jayson Tatum. Ändå orsakade kommentaren en uppror på sociala medier efter att han såg ut att arbeta med Celtics 'fenom.
 
Det måste vara tufft för Los Angeles Lakers fans att se en Laker legend som Kobe Bryant vidarebefordrar kunskap till en rival i Jayson Tatum i stället för en av medlemmarna i den unga Laker-kärnan. Men efter sin spektakulära rookie säsong och breakout playoff prestanda, Kobe fråga om att inte utarbeta honom 2017 är en rättvis.
 
Den faktiska citatet kom från Tatums tränare Drew Hanlen som sa "The Sidelines with Evan Daniels,"
 
Den här kommentaren ska bara ses som beröm för Tatum snarare än en jab på Lonzo Ball eller någon ung spelare på Lakers roster. Kobe betalar förmodligen bara en komplimang till en spelare som medgav att han modellerade sitt spel efter honom.
 
Det är fortfarande för tidigt att ringa på att Lakers fick fel, utarbeta Lonzo Ball med nummer 2 på Tatum.
 
Boll kunde inte ha levt upp till sina höga förväntningar under år 1 som fastställdes av sin far och Magic Johnson, men han spelade tillräckligt bra för att visa att han kan vara Lakers punktvakt för framtiden. Allt om Balls spel såg över genomsnittet under år ett, förutom hans hoppa skott, och det är något han kan förbättra om hans form blir mer konsekvent.
 
Även med sina kämpar som skjuter bollen, hade Ball fortfarande en solid nyårssäsong statistiskt. Boll färdig med medelvärden på 10,2 poäng, 6,9 returer och 7,2 hjälper.
 
Den enda kategorin som Tatum var bättre än Ball in scorade med 13,9 och det var förväntat när man gick in i utkastet. Lakers utkastade inte Ball för att vara deras nummer ett poängalternativ. Eftersom han var bättre än Tatum i nästan alla andra kategorier, skulle deras val inte vara så starkt kritiserad.