Royce O’Neale: Utah Jazz Season Recension

NBA står i stillhet som en följd av koronavirusutbrottet som har satt i anspråk professionella sporter över hela världen. Med 18 spel kvar att spela i ordinarie säsong för Utah Jazz, och ett datum med säsongen på raden, är det oklart när eller om säsongen kommer att återvända.
 
Med spelåtgärder i ett hållmönster är det en idealisk tid att titta på varje spelare på Jazzlistan och hur de har presterat den här säsongen. Har de överskridit eller misslyckats med att uppfylla förväntningarna, har de förbättrat sitt spel, förblivit stabilt eller sett en minskning i deras spelnivå. Slutligen, hur kommer de att påverka laget när spelen kommer tillbaka, vare sig det är för att avsluta säsongen 2019-20 eller för att börja säsongen 2020-21.
 
Ordningen för spelarutvärderingar görs efter tröjnummer, börjar med lagets lägsta och arbetar till lagets högsta antal. Spelare som bara spelat en mindre roll med laget kommer att kombineras i en större artikel.
 
Bojan Bogdanovic, som ersatte Favoriter i startuppställningen ger inte det fysiska laget förlorade när de flyttade Favoriter, vilket gjorde O’Neale till en idealisk ersättare i Jazzs första enhet.
 
Som ett resultat, efter att ha börjat bara 20 matcher genom de två första säsongerna i sin karriär, har O’Neale börjat i 55 av Jazz 64-spel den här säsongen. Efter en tillfällig flyttning till bänken fördes O’Neale tillbaka till startuppställningen och lyfte fram hans värde på spelplanen, även om hans statistiska resultat inte öppnar många ögon.
 
O’Neale är lagets bästa omkretsförsvarare, som regelbundet försvarar motståndarlagets bästa offensiva spelare. Från Brooklyn Nets poängvakt Kyrie Irving till Milwaukee Bucks framåt Giannis Antetokounmpo, O’Neale har en av de mest mångsidiga defensiva kompetensuppsättningarna i NBA, även om han inte är en traditionell lockdown-försvarare.
 
Dessutom har framåtriktat utvecklats till ett hot bortom trepunktslinjen, de som hans .389 skjutprocent från djup kommer på relativt få försök. O’Neale i genomsnitt bara 3,3 försök per spel från centrum, ett nummer som Jazz skulle vilja se öka om han skulle kunna behålla sin respektabla skjutprocent medan han hittar mer konsistens.