Rockets defensiv guru Jeff Bzdelik går i pension före början av

På grund av öppnandet av träningslägret, associerar Houston Rockets huvudtränaren Jeff Bzdelik - arkitekten av franchiseens nr 6-rankade försvar - går i pension, säger ligakällor till ESPN.
 
Bzdelik, 65, informerad tränare Mike D'Antoni och generalchef Daryl Morey av sitt beslut på söndag. Bzdelik har funderat på pension i hela sommaren, och det finns inga hälsofrågor som dikterade beslutet, sade källor.
 
Bzdeliks försvar utvecklades till en av NBA: s bästa enheter förra säsongen, vilket väsentligt ökade statistiskt under de på varandra följande säsongerna som han övervakade. Raketsassistent Roy Rogers förväntas ta en stor del av det defensiva ansvaret, men han kommer att ha hjälp med personal.
 
Houston hade NBA: s bästa regelbundna säsongsrekord och nådde ett spel 7 innan de förlorade till Golden State i Western Conference finalen förra säsongen.
 
Bzdelik började i NBA för 30 år sedan som scout, så småningom arbetade han för Pat Riley med New York Knicks och blev huvudtränare i Denver Nuggets från 2002 till 2004. Han var en högskolechef med Air Force, Colorado och Wake Forest.