Raketer försvar, små lineups viktiga preseason vinner mot Spurs

SAN ANTONIO - Så olika som de offensiva stilerna på de 3-glada raketerna och omkollade Spurs kan vara, genom det mesta av första halvlek på söndag Houston Rockets basketlinne nba, verkade de bara bevisa att 3-pekare och mellanslagsspel räknas lika när de saknas .
 
Det kan ha varit något annat som Rockets kommer att ta från den ojämna vägen förbi Spurs, 108-93, bakom en stark defensiv prestation.
 
Spelar ett lag som fortfarande kommer upp, glad att ta omtvistade hoppare i banan, raketerna gick små på sätt som de sannolikt kommer under den ordinarie säsongen och några som de inte kommer att göra. Med backarcentra Isaiah Hartenstein och Marquese Chriss i Houston med sprained ankles och Clint Capela går ut efter 22 minuter med en knäppt höger hand gick raketerna utan centrum mot Spurs All Star LaMarcus Aldridge.
 
Aldridge fick sina skott, inklusive många han normalt skulle kunna göra. Men de underskattade Raketsna utmanade honom nog, med hjälp av dubbellag som kom sent i skottklockan, att Aldridge gjorde bara 5 av 15 försök i hans 27 minuter.
 
P.J. Tucker hade återvänt efter att ha missat två matcher med en öm tillbaka för att leda raketerna i scoring med 15 poäng på 7 av 15 skytte i sina 34 minuter medan han tog sin tur som Raketerna lilla lineup center. Men det mer betydande genombrottet kan ha varit sent i matchen när eldkraften som var tillgänglig i den här raden tog kontroll.
 
Raketerna hade skott dåligt under större delen av natten. Men efter att ha återupptaget ledningen på tre-punktsspel av James Harden och Tucker, slutade raketerna utanför Spurs när Carmelo Anthony erbjöd en sen spelbrista.
 
Anthony, som kom ut för bänken för första gången i preseasonen med Tucker tillbaka, hade gjort bara 1 av 7 skott när han gjorde 10 poäng i en två minuters spänning som rusade raketerna till en 10-punkts bly. Han satte in ett par 3s och en iso-hoppare i den sträckan och visade ett annat offensivt alternativ som skulle komma med en liten serie med han och Tucker som pseudo-centra.
 
Raketterna hade funnit sin 3-punkts beröring när andra halvan började bygga en 15-punkts ledare. Eftersom de har sporadiskt genom de första tre preseason-spelen, efter några få minuter tycktes raketerna förlora intresse och blandade några slarviga omsättningar med långsamt föremål, särskilt i övergången.