Krigarnas-brott-ar-pa-nagot-satt-inte-lika-skrammande-som-det-ka

Golden State Warriors brott är otroligt bra, men på något sätt kan de göra ännu bättre poäng. Stephen Curry, Klay Thompson och Kevin Durant överväger något försvar som försöker innehålla tre av de bästa scorrarna någonsin, och även det kan det vara mer.
 
Masked bakom de ständigt strömmande höjdpunkterna i historiska Curry och Thompson trepunkts nätter är det faktum att Warriors brott inte är så ihärdigt som de viktigaste analytiska principerna som det leder till. Det kan överraska avslappnade åskådare att titta på Curry drain 40-footers för att veta att Warriors skottdiagram inte liknar sitt rykte som kärleksbarn av domstolsavstånd och högpresterande utseende.
 
Sanningen är Krigarnas kärlek lanserar det minst effektiva skottet i basket - lång tvåpunktsutseende. Golden State är bunden med Indiana Pacers med de fjärde mest mitten av försöken i ligan på 20,4 per spel. Det är 23 procent av deras totala försök för säsongen (204 av 890 totalt antal skott.) För att jämföra, tar Bucks en liga på 6,4 per spel, vilket är mindre än sju procent av deras totala skott.
 
Detta är en trend som startade i Kevin Durant era. (Placerar inte skulden på KD, men det är sant.) Förra säsongen tog Golden State 1.650 mellanrumsskott, sjunde största i ligan. Under de två årstiderna rankades det nr 18 (1 443) och 27 (1 342).
 
Durant är en orsak, liksom Thompson. De rankar nr 3 och 4 i ligan respektive i mellanslagsförsök per spel, vid 6,5 och 6,4. (Curry tar bara 2,8 per natt.)
 
Bak-till-back-champs trender i motsatt riktning av analytisk glans Golden State Warriors basketlinne nba, men det är osannolikt att det spelar roll. Warriors shooters är så jävla bra att de sänker mid-rangers till den högsta procenten (47,5), så även deras mindre effektiva skott kan bara skällas i viss mån. Durant skott 50,8 procent och Thompson 48,4.