Golden State Warriors stjärna Stephen Curry kräver att löneklyft

Golden State Warriors stjärna Stephen Curry har förespråkat för att löneskillnaden basketkläder avslutas på kvinnors jämställdhetsdag.
 
Curry, en av de mest kända idrottarna i Amerika, har länge använt sin plattform för att tala om sociala frågor. Tidigare har han kollapsat med Donald Trump om presidentens politik - något som ledde till att krigarna inte blev inbjudna till Vita huset efter att ha klivit NBA-mästerskapet.
 
På söndagen väckte Curry sin uppmärksamhet åt löneskillnaden. "Jag tycker att det är viktigt att vi alla kommer tillsammans för att ta reda på hur vi kan göra det möjligt så snart som möjligt" skrev han i Players Tribune. "Inte bara som" dötters fäder "eller för sådana orsaker. Och inte bara på kvinnors jämställdhetsdag. Varje dag - det är när vi måste jobba för att stänga löneskillnaden i landet. Eftersom varje dag är när löneskillnaden påverkar kvinnor. Och varje dag är när löneskillingen skickar fel budskap till kvinnor om vem de är och hur de värderas och vad de kan eller inte kan bli. "
 
Curry skrev att han har blivit starkt påverkad av sin mamma och hans fru. "Jag hade tur att bli uppvuxen av min mamma, Sonya - en otroligt stark och principiell kvinna som hade modet och synen att öppna sin egen skola, Christian Montessori School of Lake Norman", skrev han. "Och under de senaste sju åren har jag haft tur att vara gift med en annan otroligt stark och principiell kvinna i Ayesha ... Och en lektion från den utbildningen som verkligen stod ut för mig är att alltid stanna på att lyssna på kvinnor, att alltid vara tro på kvinnor, och - när det gäller någons förväntningar på kvinnor - att alltid vara utmanande med tanken på vad som är rätt. "
 
Löneklyftan har nyligen varit en talande punkt i professionell basket. Medan cirka 50% av NBA-intäkterna går till spelare, kommer deras kvinnliga motsvarigheter i WNBA runt 25%. "Jag vill inte säga att vi klagar på lön, men den stora löneskillnaden, många människor antar att vi gör miljoner dollar, Golden State Warriors basketlinne nba och det är vi inte," sade New York Liberty Center Kiah Stokes Guardian den här månaden. "Vi säger inte att vi förtjänar miljoner dollar, men bara för att informera människor."
 
Curry har vunnit tre NBA-titlar med Warriors och utsågs till ligaens mest värdefulla spelare 2015 och 2016.