Er Luka Doncic den beste 21-åringen i NBA-historien

Mavericks-eier Mark Cuban har sett fram til dette fra det øyeblikket franchisen kjøpte nr. 3-plukke Doncic ved å handle nr. 5-valget (Trae Young) og Dallas første valg i 2019 (Cam Reddish).
 
Cubans konkurransedyktige karakter ble ytterligere fremhevet da Mavericks kjøpte Porzingis av Knicks i januar i fjor. Kuban hadde bare ingen måte å vite at den første køya fra Doncic-Porzingis etter sesongen skulle skje midt i en pandemi på Disney World campus i midten av august.
 
Kuban planlegger å være her for serien, men han fortalte The News at et dødsfall i familien og i påvente av begravelsesplaner vil forsinke hans ankomst.
 
Har cubaneren hatt tilbakeblikk til sin første postsesong som eier av Mavericks, der den nr. 5-seedede Mavericks opprørte nr. 4-seedede Utah, og raste fra et 0-2 underskudd for å vinne best-of-5-serien?
 
Disse sluttspillet skjedde 13 måneder etter at cubaneren kjøpte franchisen, som ikke hadde vært i sluttspillet siden 1990 eller vunnet et sluttspill siden finalen i Western Conference i 1988.
 
"Det er annerledes enn 2001," sa cubanske til The News på fredag. "Jeg ante ikke hva jeg skulle forvente, og Mavs hadde ikke vært i sluttspillet på så lenge. Nå vet jeg det. Men jeg kan virkelig ikke vente med å se ‘playoff’ Luka og KP. ”
 
Playoff Luka. Hvordan, nøyaktig, kan Playoff Luka være annerledes enn Luka med vanlig sesong? Hvis Mavericks og NBA-sluttspillhistorie er indikatorer, bør fansen være tålmodig for full blomstring av Playoff Luka.
 
Dette er bare Doncics andre NBA-sesong. Nowitzki debuterte ikke med sluttspillet før sin tredje sesong, 22 år gammel.
 
I sitt første sluttspill 21. april 2001, i Salt Lake Citys Delta Center, scoret Nowitzki 20 poeng og trakk ned 12 returer mens han spilte hele 48 minutter, men med Mavericks etterfølgende 87-86 hadde han ballen strippet fra ham av Donyell Marshall med 3,3 sekunder igjen.
 
Nowitzki ble holdt til 15 poeng i Dallas 'Game 2-tap, men scoret 33, 33 og 18 poeng da Mavericks vant de tre siste kampene. Mavericks tapte mot San Antonio i andre omgang, 4-1, med Nowitzki som bare scoret ni poeng i åpneren, men 30 og 42 i de to siste kampene.
 
Noe som bringer oss tilbake til Eastern Conference-sjefens bobleoppstillede spørsmål: Er Doncic den beste 21-åringen i NBA-historien?
 
Forstå, Wilt Chamberlain debuterte ikke NBA før 23 år. Oscar Robertson og Kareem Abdul-Jabbar var 22 år da de kom inn i ligaen; Larry Bird var 23 år.
 
Det begrenser kandidatlisten vesentlig.
 
Michael Jordan kom inn i NBA på 21. Han var Årets Rookie i 1984-85 og var en langt overlegen forsvarer enn Doncic, men gjennomsnittet hans - 28,2 poeng, 6,5 returer, 5,9 assists - var lavere enn Doncic på 21.
 
Og i løpet av Jordans første tre sesonger fullførte ikke Bulls .500 eller vant en sluttserie - selv om Jordan i sin første serie, mot Milwaukee, sank et skudd med 22 sekunder igjen i Chicagos eneste seier. Det ville ta sju år for Jordan å nå og vinne sin første NBA-finale.
 
Magic Johnson kom inn i ligaen i en alder av 20 år og ga lavere gjennomsnitt enn Doncic i de to første sesongene, men da Abdul-Jabbar forstuet ankelen i Game 5 i 1980-finalen, flyttet nybegynner Johnson til sentrum, scoret 42 poeng og trakk ned 15 rebounds i Game 6 og vant MVP-utmerkelser.
 
Fordel, magi. Helt klart Playoff Magic.
 
LeBron James kom inn i NBA på 19 og Cavaliers gjorde ikke sluttspillet sine to første sesonger. Men i sin tredje sesong var 21 år gamle James All-Star Game MVP, i gjennomsnitt 31,4 poeng, syv returer og 6,6 assists og ledet Cleveland til en seier i første omgang over Washington.
 
I sitt første sluttspillkamp hadde James 32 poeng, 11 returer og 11 assists, og ble den første spilleren som registrerte en tredobling i sin postseason-debut siden Johnson.
 
"Jeg tror det er for tidlig å nevne LeBron og Michael Jordan i samme åndedrag, ikke at Luka ikke kan ha et breakout [postseason]," sa den to ganger NBA-mesteren Kenny Smith. "Men jeg tror at han har alle de ferdighetssettene du trenger i dagens NBA for å være gode."
 
Så bra? Mens han så på Doncic i gjennomsnitt 30 poeng, 10,1 returer og 9,7 assists i boblespill, bemerket medanalytiker og tidligere Maverick Caron Butler at Doncic “har en juksekode nå,” som refererer til hans økte kunnskapsrike siden han kom tilbake fra hiatusen.
 
Said Smith: "En ting som mange av disse karene som har hatt tre til fire måneder fri, som Luka, det virkelig er som en ny sesong, så det er ikke en fortsettelse av sesongen. Dette er Luka som vil bli betraktet som en MVP-kandidat hvis han skulle komme tilbake. ”