Dwyane Wade vid hans återkomst till Miami Heat: The State Father

Dwyane Wade skickades tillbaka till teamet på Trade Deadline, med vilken han kommer att vara för alltid ansluten. Han tar nu roll som äldste statsman för Miami Heat - kanske bara för några veckor. Han utövar störst inflytande utanför domstolen.
 
Det finns en handfull spelare i NBA-historien som är 100 procent identifierade med en franchise. Kobe Bryant, Tim Duncan och Dirk Nowitzki är förmodligen de bästa exemplen på den här tiden, Damian Lillard vill bli en. Dwyane Wade är faktiskt någon som så.
 
Självklart har The Flash spelat någon annanstans i ett och ett halvt år, precis som några andra legender framför honom: Vem gillar inte att komma ihåg Patrick Ewing i Seattle, Hakeem Olajuwon i Toronto eller Michael Jordan i Washington? Rätt: Ingen gillar att komma ihåg det. Wades resa till Chicago och Cleveland borde tillhöra samma kategori. Till skillnad från MJ, Hakeem och Co., 36-åringen, har emellertid möjligheten att rätta till detta "misstag" igen.
 
Med Heat-chefen Pat Riley kunna springa över sin egen skugga och lösa skvällen, eftersom Cavs-GM Koby Altman jobbade på en episk "vårrengöring" i truppen runt handelsfristen, är Wade tillbaka i mitten av februari där han tillhör. I Miami-Dade County. Eller fortfarande: Wade County.
 
Det hade aldrig funnits så bra på Cavs, där Wade hade skrivit ett minimumskontrakt före säsongen. Ändå hade han inte förväntat sig en handel förrän strax: "Jag såg inte att den kom överhuvudtaget." När det handlade om handels rykten har jag aldrig riktigt uppmärksammat, kanske för att jag inte behövde ", säger Wade, glinster.
 
Även i detta fall behandlades Wade lite annorlunda än den vanliga NBA-spelaren. Som ESPN rapporterade nyligen fick Altman först tillstånd från LeBron James innan han frågade Wade om han skulle föredra en mindre roll vid Cavs eller en handel. Beslutet var förståeligt enkelt - så Altman skickade honom för den mycket teoretiska motsvarigheten till en mycket skyddad framtida andra omgång plocka till Miami.
 
"Det var den bästa tidsfristen för mig, och jag tackade GM för att få mig till en bra position", sa Wade till Yahoo! Sporter. "Han skickade mig till var jag skulle vara och ville." Och där du ville ha honom också.
 
Wade är enligt alla beräkningar en av de fem bästa skjutvakterna i NBA-historien. Han är en garanterad Hall of Famer, en levande legend. Självklart har han blivit gammal - även om detta öde så småningom kommer över alla spelare. Wade är lekfullt inte längre en stjärna i dagens liga. I Miami är han dock fortfarande Dwyane Wade.
 
Det är hans bild som oftast ses i staden, det är hans tröja som sålde några timmar efter handeln. Miami Vice Wade Jersey är fortfarande otryck, även i den officiella värmebutiken. Han är den spelare som måste ge de flesta intervjuerna efter matcherna och är effektivt talesman för hans lag. Även om han för närvarande kommer från banken i 22,5 minuter.