Charlotte Hornets: Ta en titt på potentiella andra omgången utka

 
Charlotte Hornets håller den 41: e övergripande valet i den andra omgången av 2017 NBA Draft. Med den laddade utkastsklassen som Basketkläder online kommer in i NBA i sommar kommer det säkert att vara några diamanter i det grova som ett lag kommer att hitta sent i andra omgången. Även om Charlottes frontkontor inte har lycka till i utkastet under de senaste åren, finns det många intressanta utsikter att välja från denna offseason.
 
Hornets har inte behållit en av sina andra omgångar efter Jeff Taylor år 2012. Efter det valet har de utarbetat och handlat Dwight Powell (2014) och Juan Pablo Vaulet (2015). I 2013 och 2016 hade Charlotte inte en andra runda val. Om de bestämmer sig för att hålla fast vid sin andra val i år kommer det att finnas gott om spelare att välja mellan.
 
Närmare titt på den 41: e hämtningen i hela NBA-historien har spelare som Cuttino Mobley, Willie Green och Jodie Meeks utarbetats på den platsen. Under de senaste åren har Stephen Zimmerman, Pat Connaughton och Nikola Jokic plockats där. Om Hornets kunde hitta en potentiell stjärna som Denver Nuggets gjorde med Jokic, skulle det vara det bästa fallet / drömscenariot.
 
Det mer sannolika resultatet och realistiska förväntningarna för valet är att Charlotte ska hitta en användbar backup / rollspelare. De kan också ta ett projektval och välja en ung prospekt med viss uppsida. Hur som helst, här är några alternativ för laget att utarbeta i sommar:
 
Har Brooks gå till Hornets på # 41 i andra omgången. Den 21-årige ledde just Oregon till ett sista fyra-utseende när han ledde 32-6-ankarna med 16,1 poäng per spel. Efter sin individuella lek och lagets framgång under Mars Madness är Dillons lager på en heltidshöjd. 6'7 swingman har talang men den största oro för honom går framåt är att han är lite av en tweener framåt.
 
Men i andra omgången kunde han vara en värdeplockning för Charlotte. Det är osannolikt att han någonsin utvecklas till en superstjärna men potentialen där för Brooks att vara en fast rollspelare snarare snarare än senare. Även om Hornets inte Charlotte Hornets basketlinne nba nödvändigtvis behöver en annan liten framåt på sin roster, skulle Dillon lägga till effektiv poäng från bänken när han sköt 48,8% från fältet och 40,1% från tre under sin junior säsong.