Brooklyn Nets är värd pre-draft träning för Damyean Dotson

En spelare som har utnyttjat fördjupningsprocessen fullt ut är tidigare Houston Guard Damyean Dotson. Han arbetade ut för Brooklyn Nets på onsdag.
 
Det finns ett återkommande tema som utvecklas inom Nets pre-draft-strategi: målspelare med förmåga att sträcka golvet. Killarna på NetsDaily har en fullständig uppdelning av veckans ordinarie träningspass, och de pekar på samma koncept. Det skulle inte bli någon överraskning för nätet att rikta skyttar. Trots allt hissade de upp de fjärde trepunktsförsöken per spel (31,6), vilket var bara 33,8% av dessa försök, bra för femte värsta i NBA. Dessa siffror lägger inte upp det sätt som Marks / Atkinson hade tänkt sig.
 
Möt Damyean Dotson. En 6'5 ", 202-pund skjutvakt från University of Houston. Han tillbringade sina första två college-säsonger som spelade för Oregon Ducks, och placerades på PAC-12 All-Freshmen Team efter att ha scorat 11,4 poäng per spel i 27,9 minuter per spel. Efter att ha gått igenom några juridiska problem i Oregon, avled Dotson för Houston, hans hemstad.
 
Dotson, 23 år gammal, kämpade för att visa eliten playmaking förmåga under sin tid i Oregon och Houston. Han i genomsnitt 1,1 hjälper varje spel under sin kollegial karriär. Mock drafts har för närvarande honom överallt, vissa flikar honom som en sena rundan plocka, andra en möjlig undrafted prospect.
 
Många hänger Dotson som ett "utkastsläge", Brooklyn Nets basket tröjor och det är precis vad Brooklyn letar efter. Kan han vara ett alternativ vid nr 57 för Brooklyn, eller kommer de att behöva flytta upp för att välja honom?
 
Med ungefär två veckor fram till utkastet, spelar spelarna nu på ett seriöst sätt. Varje lag känner sig annorlunda om vissa spelare, och det är svårt att berätta för var Dotson kommer på utkast natt. Så, om Brooklyn är enamored av hans framträdande på onsdag, finns det en chans att Dotson blir ett Net den 22 juni.