Betyg Justin Jacksons säsong 2019-2020

Gradering Dallas Mavericks fram Justin Jackson säsongen 2019-2020
Dallas Mavericks handlade för Justin Jackson i februari 2019. Valet av första omgången 2017 byttes till Harrison Barnes. Affären banade vägen för Mavs att underteckna Kristaps Porzingis och vara spelare i gratis byrån förra sommaren.
 
Jackson hade en stark närhet till sin andra NBA-säsong med Mavericks också. Under sina 29 sista matcher var han i genomsnitt 8,2 poäng och 2,3 returer på 18,3 minuter per. Jackson sköt 48,4 procent från fältet och 37,2 procent på sina 3-poäng.
 
Det hade fans som fascinerats av 25-åringens potential. Vissa betraktade honom som den kombination som Mavericks behövde komma från bänken. Det fanns hopp om att han kunde blomstra till ett 3-och-D-alternativ i sin premiär.
 
Sakerna har inte gått som planerat den här säsongen. Hans skytte regresserade. Nedgången fick till och med Jackson att falla ur rotationen vid några tillfällen. Det har inte varit den kampanj som någon hoppats på under 2019-2020.
 
Samtalen om NBA som återvände i juli verkar bli allvarligare. Det finns inget definitivt ännu. Fortfarande skulle det vara fyra månader utan att spel spelas. I grund och botten kommer en säsong att ha ägt rum. Det betyder att de 67 matcherna som Dallas Mavericks spelade före avstängningen alltid kommer att vara deras egen säsong på många sätt.